×
Știri
În cadrul unui moment festiv, marți, 19 noiembrie ultimul centru de plasament pentru copii din județ, CPC Floare de Colț Halmeu și-a închis porțile, totodată fiind inaugurate ,,Complexul de Servicii Sociale Floare de Colț”, constând în două case de tip familial: CTF Margareta și CTF Narcisa, respectiv Centrul de Zi Sfântul Nicolae, iar joi, 21 noiembrie, CTF Gabriela din Tășnad (parte a noului Complex de Case de Tip Familial Mihaela și Gabriela), cele trei căsuțe oferind un nou cămin copiilor de la centrul din Halmeu.
𝒞𝓇𝑒𝒹𝑒𝓂 î𝓃 𝓅𝓊𝓉𝑒𝓇𝑒𝒶 𝓃𝑜𝒶𝓈𝓉𝓇ă 𝒹𝑒 𝒶 𝓈𝒸𝒽𝒾𝓂𝒷𝒶 𝒹𝑒𝓈𝓉𝒾𝓃𝑒!
🎊Avem plăcerea să vă invităm la Săptămâna Porților Deschise din cadrul serviciilor sociale din subordinea DGASPC Satu Mare
Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează, începând cu luna octombrie a acestui an, proiectul „Rural Net- Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin întreprinderi sociale din regiunile Vest, Centru si Nord-Vest".
În organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, vineri, 11 octombrie, de la ora 9 la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi, la care a participat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare cu un stand de prezentare.
Sâmbătă, 12 octombrie, în incinta Centrului Creștin „Speranța” din Baba Novac, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC) prin Serviciul Adopţii şi Monitorizare Postadopţii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare și a partenerilor, a colegilor din cadrul instituției şi a părinţilor adoptatori, au organizat Picnicul Copilului Adoptat.
Scopul campaniei îl constituie creșterea gradului de conștientizare în rândul părinților, cadrelor didactice, elevilor, societății civile, cu privire la necesitatea asigurării unui climat de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.
O preocupare constantă a Organizației Salvați Copiii o reprezintă dezvoltarea de servicii de prevenire, intervenție și suport pentru protecția copiilor expuși la diferite situații de risc. Una dintre direcțiile prioritare o reprezintă protecția copiilor în mediul online. Având în vedere importanța acestei problematici, precum și caracterul interinstituțional și multidisciplinar al intervențiilor menite să vină în sprijinul copiilor, Salvaţi Copiii România, coordonatorul naţional al programului de siguranța a copiilor în mediul online, Ora de net, organizează conferința „Cum să îi ghidăm pe adolescenți să își protejeze identitatea online?”, dedicată părinților, cu participare gratuită.
Politica de Cookie