Ziua Bastonului Alb marcată la Satu Mare de către Asociația Nevăzătorilor Filiala Satu Mare

Ziua Internațională a Nevăzătorilor, stabilită pentru data de 15 octombrie, este denumită și „Ziua Bastonului Alb” (International White Cane Day), amintindu-ne că nevăzătorii pot face aproape tot ceea ce putem face și noi, doar că în mod diferit și cu alte instrumente. Pentru aceasta, au nevoie de înțelegerea și protecția celor din jur.

Această zi a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în 1993, la Varşovia (Polonia). Marcarea acestei zile a generalizat sărbătorirea la nivel mondial a „Zilei bastonului alb”, instituită de preşedintele american Lyndon Johnson, în 1964 și este marcată în întreaga lume pentru a recunoaște mișcarea persoanelor nevăzătoare de la dependență la participarea deplină în societate.
 

Un obiectiv important este sprijinul și preocuparea constantă a Consiliului Județean și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare pentru îmbunătățirea calității vieții acestor oameni speciali, respectiv identificarea continuă a soluțiilor care pot veni în sprijinul lor.

 
Politica de Cookie