Vizită de studiu organizată în cadrul Proiectului "Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul" la Oslo, Norvegia

Echipa ANES Bucuresți a desemnat-o pe Katocz Zsuzsanna Marilena  - Consilier din cadrul DGASPC Satu Mare pentru vizita de studiu organizată în cadrul Proiectului "Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul" care s-a desfășurat, la Oslo, în Norvegia, în perioada 13-16 februarie.

Am avut ocazia de a vizita în prima zi Statens Barnehus - Centrul pentru copii/tineri din Oslo centru prezentat de către D-na Astrid Johannes Pettersen.  În cadrul centrului copii victime sau martori ai abuzului primesc asistență și intervenții, integrate, specializate. Interviurile din Barnehus sunt realizate în prezența unui psihiatru și transmise, în timp real către polițiști, asistenți sociali, avocați și psihologi, pentru a fi luată  cea mai bună decizie cu privire la viitorul copilului. 
A doua zi s-a concentrat asupra sprijinului acordat victimelor violenței sexuale, cu discuții importante privind miturile și stigmele asociate acestei probleme sensibile, coordonate de experți precum:
D-na Gina Burøy Șef al departamentului Direcției Copii, Tineret şi Familie din Oslo, Intervenția D-nei Renate Saetre - Inspector la Poliția din Oslo, D-na Dina Midttun medic, în cadrul Centrului pentru Agresiuni Sexuale din Oslo și D-na Freja Ulvestad Karki Manager proiect în Cadrul Direcției de Sănătate Norvegian. În ceea ce privește reabilitarea victimei, profesioniștii norvegieni abordează 4 direcții principale de intervenție: psihologică, medicală, juridică și socială. Această vizită a reprezentat pentru mine o oportunitate pentru a-mi reafirma importanța implicării în prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen, în atingerea exigențelor impuse de prevederile Convenției de la Istanbul.

 

 
Politica de Cookie