Un grup de 15 angajați specialiști ai DGASPC Satu Mare au oportunitatea de a participa a doua oară la un curs gratuit de formare în domeniul protecției copilului în cadrul programului Erasmus +

Un grup de 15 angajați specialiști ai DGASPC Satu Mare au  oportunitatea de a participa a doua oară la un curs gratuit de formare în domeniul protecției copilului în cadrul programului Erasmus + cu titlul: No One Must Left Behind 2 - Nimeni nu trebuie să lase în urmă procesul de formare.

Proiectul este implementat de Fundația Casa Părinților din Ungaria și Asociația Pro Agriensis din România. Cursurile de formare se desfășoară în Ungaria la Balatonfenyves pe parcursul a două sesiuni de formare: o sesiune de formare în perioada 03.06.2024 - 08.06.2024 și a doua sesiune de formare în perioada 03.09.2024 - 08.09.2024.

Pe durata celor două săptămâni de formare, specialiștii vor avea oportunitatea să își aprofundeze cunoștințele în domeniul protecției copilului și asistenței tineretului folosind instrumente creative de învățare nonformală. Pe lângă stabilirea unui cadru teoretic comun, scopul acestui curs este de a oferi tehnicile practice și instrumentele utilizabile în munca de zi cu zi pentru a sprijini tinerii crescuți în centrele de copii și la familii de plasament.

Bazându-se pe experiențele din prima serie de formări, focusul sesiunilor din 2024 va fi pe adoptarea unei abordări conștiente de traumă, promovarea bunăstării mentale și emoționale, precum și pe oferirea de strategii de gestionare a stresului și prevenirea epuizării profesionale pentru specialiști.
             Un alt obiectiv al cursului este de a forma o comunitate profesională pe termen lung, inclusivă și suportivă, dedicată îmbunătățirii situației și posibilităților copiilor și tinerilor aflați în grija statului.
              Ca rezultat al acestui proces de formare, specialiștii vor elabora împreună instrumente online, accesibil pe scară largă, care va sprijini munca specialiștilor implicați în îngrijirea copiilor și tinerilor aflați în grija statului.


 

Coordonator in organizarea participării la curs Erasmus +
Katocz Zsuzsanna Marilena

 
Politica de Cookie