Team Building pentru tinerii din sistemul de protecție al copilului în județul Satu Mare

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Satu Mare împreună cu Asociația Eliezer Dumnezeul Meu Este Ajutor au avut plăcerea de a organiza în perioada 02-04 iulie, în județul Satu Mare un Team Building pentru tinerii din sistemul de protecție al copilului.

Evenimentul a fost organizat în contextul provocărilor și tentațiilor pe care tinerii și personalul de referință trebuie să le gestioneze și a fost un prilej de schimb de experiență și know-how în regiunea de nord-vest a țării.

La eveniment au participat 50 de copii si tineri din sistemul de protectie a copilului, câte 10 din judetele din nord-vestul țării – Cluj, Maramureș, Bihor, Sălaj și Satu Mare, însoțiți de personal de specialitate – 10 educatori/șefi de servicii sociale.

Am fost onorați cu prezența:

Secretar de stat Ministerul Familiei , Tineretului și Egalității de Șanse – Hendea Anca

Director de cabinet Președinte ANPDCA – Iamandei Mădălin

Președinte Consiliul Judeţean Satu Mare – Pataki Csaba

Secretarul Județului Satu Mare – Crasnai Mihaela

Președinte Asociația Eliezer – Varga Anton

Director general DGASPC Satu Mare – Dragos Mariana si echipa

Director general DGASPC Cluj – Molnar Nicoleta

Director general DGASPC Sălaj -Milas Violeta

Director adjunct DGASPC Bihor – Abrudan Mirela

Director general DGASPC Maramureș – Ungur Silviu Nicolae și echipa

Inspectoratul de Poliție al Judeţului Satu Mare -Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității – Chiorean Liviana

Centru De Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare- Tarba Camelia

 

În prima parte a zilei tinerii și personalul de specialitate au vizitat Muzeul Țării Oașului.

Directorii au participat la un schimb de experiență privind serviciile sociale din județul Satu Mare – Camera de audiere a minorului, Centru de recuperare pentru copilul cu handicap Satu Mare, Centru maternal „Lorena” Satu Mare și Complexul de servicii sociale ”Floare de Colț” Halmeu - Centru de zi și Căsuțe de tip familial.

După masa a avut loc la Cionchești un workshop pe tema – Capcanele zilelor noastre unde reprezentanții Ministerului Familiei , Tineretului și Egalității de Șanse, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Satu Mare și Centru De Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au susținut cu copiii si tinerii prezenți, activităţi de informare, consiliere și jocuri de rol pe tema abuzului, bullying în școli dar și a importantei educației și modelelor pozitive în viaţă.

Ziua s-a încheiat cu Povestea - Președintelui Asociației Eliezer – Anton Varga, un model de tânăr crescut în sistemul de protecţie și care prin munca, ambiție și perseverență a reușit să dezvolte serviciul social Centru Multifuncțional Eliezer.

 

Mulțumiri pentru autoritățile ce ni s-au alăturat - Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Consiliul Județean Satu Mare, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Satu Mare , Centru De Prevenire, Evaluare Și Consiliere Antidrog Satu Mare!

Mulțumiri speciale șefilor de centre CPV” Șansa” Satu Mare și CPC ”Floare de colț” Halmeu care au găzduit copiii din județele menționate mai sus!

 
Politica de Cookie