Proiecții de lumini, organizate de DGASPC Satu Mare
Proiecții de lumini, organizate de DGASPC Satu Mare, dedicate ,,Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”

stiri/violenta/violenta-1.JPG
       

Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, Ziua Internațională a Luptei Împotriva Violenței asupra Femeilor, DGASPC Satu Mare a marcat această zi cu diferite mesaje către cetățeni!

Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.

 

Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului.

Combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în general reprezintă una dintre prioritățile Românei în ceea ce privește promovarea și protejarea drepturilor omului. De asemenea, combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor este o condiție necesară pentru atingerea obiectivelor Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Declarației de la Beijing, în ceea ce privește recunoaşterea egalității de gen şi a emancipării femeilor. 

Documente
Politica de Cookie