„Implicarea FONPC în sprijinul refugiaților ucraineni”
Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Copil (FONPC) a lansat, în clădirea care a găzduit pe vremuri Ambasada Ucrainei la București, studiul "Implicarea FONPC în sprijinul refugiaților din Ucraina" în cadrul programului "Help to Help Ukraine". Federația e remis, cu acest prilej și instituției noastre, câteva informații, pe care le găsiți atașate.

Raportul are ca scop analiza răspunsului oferit de FONPC și organizațiile membre la criza refugiaților din Ucraina. El își propune să analizeze în ce a constat sprijinul oferit refugiaților de către organizațiile membre și care au fost resursele pe care aceste ONG-uri le-au avut la dispoziție. Alături de raport s-au prezentat rezultatele unui chestionar de nevoi realizat în rândul comunității de ucraineni aflați pe teritoriu României, la care au răspuns 513 persoane. 

Raportul arată statistici, fără fețe și fără povești. La eveniment au participat, însă, oamenii din spatele acestor cifre: reprezentanți ai comunității de refugiați ucraineni, autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai ambasadelor, specialiști din ONG-uri care au luat pulsul vieții făcute bucăți încă de la pășirea acestor oameni peste graniță. Alături de raport, veți găsi în attach și un material despre vara copiilor ucraineni în România care pune și emoție în cifrele raportului. Cu astfel de povești putem țese împreună în spațiul public această bucată de istorie care ne scapă chiar și pe măsură ce o trăim.

Pentru informații suplimentare consultați pagina FONPC.

Documente
Politica de Cookie