Copiii din sistemul de protecție vorbesc împotriva traficului de copiii!

     De Ziua Copilului, au fost desemnați cei 15 câștigători ai concursului de mesaje împotriva traficului de copiii la care au participat peste 170 de copii din sistemul de protecție.

     Concursul a fost organizat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB) și Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în cadrul proiectului „PACT.Co- Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii". Lucrările micilor artiști au constat în desene, mesaje scrise și montaje video, fiind postate și vizualizate timp de două săptămâni pe pagina de socializare a proiectului, loc unde au putut fi votate și distribuite de public.

     În cadrul proiectului PACT.Co, organizatorii și-au propus informarea copiilor aflați în sistemul de protecție din cadrul a 20 de DGASPC-uri din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița, Maramureș, Iași, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mureș, Alba, Prahova, Buzău, București - Sectoarele 1 și 6,  și Giurgiu cu privire la metodele de racolare și efectele traficului de persoane prin intermediul unor povești reale ale unor victime ale traficului de minori în scopul prevenirii acestui fenomen.

     Printre cele 15 lucrări câștigătoare au fost clasate pe 2 locuri și tinerii noștri din cadrul  Centrului de Asistență și Intervenție a  Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării și Exploatării "Andrei" Satu Mare și Casa de tip Familial "Maria" Satu Mare.

Locul 4 Gereș Diana Petra - Centrul de Asistență și Intervenție a  Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării și Exploatării "Andrei"

Locul 14 Varga Anamaria Casa de tip Familial "Maria"

Felicitări!

 

Coordonator proiect

Katocz Zsuzsanna Marilena

Documente
Politica de Cookie