Copiii din sistemul de protecție socială Sanitari Pricepuți

Printre sutele de elevi înscriși la faza județeană a concursului Sanitarii Pricepuți, organizat de filiala județeană a Crucii Roșii, vineri, 31 mai, în sala de sport „Ecaterina Both” din municipiu, am avut plăcerea de a remarca și copii din sistemul social de protecție.

          La această fază a competiției au participat 11 echipaje reprezentante ale liceelor din județ și 32 din clasele V-VIII. Faza națională se organizează alternativ, în ani pari ciclului liceal, în anii impari ai ciclului gimnazial – ne-a informat directoarea Crucii Roșii, Rodica Borlan. Astfel, în acest an, la faza națională, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, la Cheile Grădiștei, va participa echipa câștigătoare a concursului pe licee, iar la clasele gimnaziale a fost desemnată echipa câștigătoare a fazei finale județene. Concurenții, la fel ca și în anii trecuți, s-au întrecut la două probe. La proba teoretică trebuiau să rezolve un test format din întrebări de specialitate, iar la proba practică fiecare echipă a trebuit să acorde primul ajutor pentru două victime rănite în diverse împrejurări. În cazul liceenilor, atât probele teoretice, cât și cele practice, au fost puțin mai dificile fata de ediția precedentă, un lucru firesc, deoarce peste o lună și jumătate, câștigătorii isi vor masura cunoștințele cu cei mai bine priceputi sanitari din toată țara.

          Munca juriului, de data aceasta s-a dovedit a fi deloc ușoară, căci elevii au fost foarte bine pregătiți, toți au obținut note mari, iar rezultatele au fost imprevizibile.

          O mândrie pentru DGASPC Satu Mare este faptul că tinerii crescuți în sistemul de protecție - la centre, case de tip familial, în sistemul de asistență maternală, în plasament sau în adopție – sunt prezenți la diverse concursuri, avand in vedere ca acești copii reprezintă rodul muncii noastre, altfel spus, performanțele reprezinta fructele cele mai dulci pe care le culegem.

 

 
Politica de Cookie