Asociatia Habilits - CRFP deruleaza proiectul PARENTBANK – „Enhancing the social inclusion of low income single parents”

Asociatia Habilits - CRFP deruleaza proiectul PARENTBANK – „Enhancing the social inclusion of low income single parents”, un proiect Erasmus + Parteneriate Strategice in Educatia Adultilor, finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P. cu o durata de 2 ani (2019-2021).

Proiectul vizeaza facilitarea incluziunii sociale a parintilor singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la diferite servicii prin intermediul unei banci de timp (furnizarea de servicii unul altuia) si prin dezvoltarea competentelor-cheie si spiritului antreprenorial, care le poate imbunatati statutul de angajare.

Obiectivele proiectului:

• Sa sprijine parintii singuri cu un nivel scazut de calificare /abilitati pentru a le favoriza angajabilitatea.

• Extinderea competentelor profesionistilor, care sprijina parintiisinguri, in predarea abilitatilor de numeratie, a abilitatilor antreprenoriale si digitale.

• Incurajarea parintilor singuri cu un nivel scazut al competentelor/calificarii sa-si dezvolte si sa isi imbunatateasca competentele de alfabetizare, numeratie, digitale si de antreprenoriat

• Promovarea accesului parintilor singuri cu venituri mici la servicii de ingrijire a copiilor si la alte servicii prin banca de timp, ceea ce poate sustine intrarea lor pe piata muncii sau formarea ulterioara

Parteneriatul  ParentBank  a lansat  Banca  de  Timp  dedicata  parintilor  singuri, o platforma online unde parintii singuri inscrisi pot face schimb de servicii gratuite intre ei.  Banca  de  Timp  este conceputa pentru a incuraja conexiunile intre membrii comunitatii, prin prisma faptului ca orice persoana are ceva de dat si toata lumea are nevoi. Membrii Bancii de Timp se angajeaza ‘sa dea si sa primeasca’ folosind creditele de timp castigate si cheltuite. „Regula de aur” a Bancii de  Timp  este urmatoarea: o ora din timpul meu  este  egala  cu  o  ora  din  timpul  tau.  O  ora  de  serviciu  acordat  castiga  o  singura  data  credit.  Un angajament  fata  de  valorile  esentiale  ii  ajuta  pe  oameni  sa  intre  in  spiritul  Bancii  de  Timp  si  ajuta  la mentinerea acestui spirit in viata.

In Banca de Timp, parintii singuri vor putea face schimb de servicii gratuite precum:
-arte, meserii si muzica (cursuri, lectii)
-servicii comerciale (suport computer, financiar)
-servicii comunitare (reciclare, proiecte de grup, munca pentru schimbari sociale)
-educatie (cursuri, ateliere, indrumare / mentorat)
-stare de bine (fitness si exercitii fizice)

Organizam in cadrul proiectului un workshop ONLINE pentru parintii singuri aflati in situatii de vulnerabilitate, pentru a le prezenta Banca de Timp si modul in care aceasta poate fi folosita. Workshop-ul va fi organizat in data de 14 decembrie 2021, incepand cu ora 9, avand o durata de 3 ore.

Pot participa parinti singuri aflati in urmatoarele situatii de vulnerabilitate:

-cu venituri scazute
-nu au loc de munca
-nivel educational scazut
-fara calificare / cu calificari de nivel scazut
-alte situatii (de specificat)


Intalnirea se va desfasura ONLINE, pe platforma Zoom. Astfel, participantii trebuie sa aiba acces la tehnologie (telefon mobil smart este suficient) si Internet.

Vom acorda Certificate de participare, tuturor participantilor.

Mentionam faptul ca cei care se inscriu si care vor dori sa participe la Banca de Timp, vor beneficia de un WEBINAR pe tema 'Imbunatatirea comunicarii parinti-copii si gestionarea emotiilor', in luna ianuarie 2022, sustinut de psiholog cu competente in psihologie educationala.

Va rugam sa ne transmiteti pe e-mail numele parintilor singuri care ar dori sa participe, precum si detaliile de contact (numar de telefon si e-mail, daca au).
Mentionam ca toate datele personale sunt procesate conform GDPR, doar in scopul precizat al acestui proiect.

Asteptam aceste inscrieri pe adresa de email [email protected], pana la data de 9 decembrie 2021.


Multumim si asteptam inscrierile (pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la 0744500176 sau [email protected].

 
Politica de Cookie