×
Evenimente/actualități
Zeci de tineri din județul Satu Mare, cu vârsta peste 17 ani, aflaţi în sistemul de protecţie specială, au participat în data de 21 septembrie 2023, la o campanie de conștientizare și informare cu privire la drepturile de care pot beneficia în cazul în care vor dori să părăsească sistemul la împlinirea vârstei de 18 ani. Campania a fost inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) și a beneficiat de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare și a Consiliului Județean Satu Mare.
La nivelul DGASPC Satu Mare continuă campania națională de informare și conștientizare privind traficul de persoane în rândul copiilor aflați în centre de zi, centre de plasament în regim rezidențial, centre de plasament în regim de urgență sau aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști.
Programul de mentorat s-a desfasurat în loc. Berindan, com. Odoreu, cu participarea a 16 copii/ tineri care urmează să părăsească sau care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului. O experiență împărtășită cu aceștia, în care experții și mentorii au discutat aspecte împortante ale activității, în colaborare cu reprezentanții IPJ, IJJ, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Crucea Roșie, din Satu Mare.
Politica de Cookie